Projecten

Wat is jouw vraag? Waar ben jij op dit moment mee bezig? Naast events bieden wij ook programma’s op maat aan voor organisaties, met WeShareTalent-producten (events, denktanks, stretch assigments). We hebben al vele organisaties en personen kennis met elkaar laten uitwisselen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van projecten die we hebben mogen faciliteren:

 

 Gemeente Den Haag - Shared Service Centre ontwikkeling

Context & vraag
Binnen de gemeente Den Haag loopt een programma waarin (delen van) dienstverlening centraal worden georganiseerd. De directie en het management van SZW wilde van andere organisaties leren over inrichtings- en implementatievraagstukken rondom Shared Service Centre ontwikkeling.

Programma/inhoud/aanpak
Facilitaire en inhoudelijke begeleiding. Tijdens de aftrap hebben we met dit team de te beantwoorden vraagstukken en onderwerpen benoemd. Op basis hiervan is een traject ontwikkeld waarin we in groepen bij zes verschillende organisaties antwoorden en ervaringen hebben “opgehaald”. Met deze kennis en ervaringen uit een diversiteit aan organisaties uit verschillende sectoren hebben we de roadmap voor SZW op hoofdlijnen (en belangrijke details) inhoud gegeven.

Resultaat
Door dit programma was de groep (25 deelnemers, directie en management) goed voorbereid om de juiste beslissingen ten aanzien van de eigen transitie (inrichting en implementatie) te nemen. In vier maanden doorlooptijd zijn de individuele beelden en standpunten samengekomen in een SZW brede implementatie aanpak.

Netwerk participatie
Paribas, Alliander, CBR, Gemeente Oosterhout, Gemeente Rotterdam.

 

  Stedin - High Potential Traject

Context & vraag
Binnen het High Potential Traject van Stedin 2017/2018 worden high potentials van alle leeftijden, functies en lagen van de organisatie uitgedaagd op een vraagstuk. Het vraagstuk dit jaar was: ‘hoe wordt Stedin de meest invloedrijke versneller van de energietransitie?’ Zeven teams van high potentials gingen met dit vraagstuk aan de slag, gedurende het jaar konden zij inspiratie en kennis van buitenaf inroepen via WeShareTalent.

Programma/inhoud/aanpak
De groepen konden op ieder gewenst moment de hulp van het netwerk van WeShareTalent inroepen. Dit kon bijvoorbeeld door middel van producten, zoals een bedrijfsbezoek, denktank en meedoen aan events. WeShareTalent faciliteerde hierbij meedenken over de keuze van het product, het netwerk en de producten zelf.

Resultaat & reacties
Acht deelnames aan events, één denktank en vier organisatiebezoeken door de high potentials. Door inspiratie en kennis van buitenaf op te halen verkregen de deelnemers oa. meer kennis over hoe andere organisaties met transities en gelijksoortige problematiek omgaan en hoe andere organisaties Stedin en de energietransitie zien. Ook heeft de inzet van WeShareTalent gezorgd voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Enkele reacties via ons evaluatiesysteem KlantenVertellen:
“Tof, leuk opgezet en een onwijs goede vorm om inspiratie op te doen.”
“Hele goede denktank gehad, waarin WeShareTalent de match heeft gemaakt tussen ons vraagstuk en de juiste mensen in het netwerk.”
“Er werd uitgebreid de tijd voor ons genomen ook voor het stellen van vragen. De free format discussies waren dan ook erg positief.”

Netwerk participatie
Gemeente Den Haag, Defensie, Finext, CB, Hollandse Delta, Innovam, AON, Nationale Nederlanden.

 

  ASML - Thinktank

Context & vraag
ASML, het hightechbedrijf dat machines levert aan de chipindustrie. Door de toenemende marktvraag verwacht de klant dat deze machines volcontinu operationeel zijn. ASML vroeg WeShareTalent om een Thinktank te organiseren over Life Cycle Management rondom complexe producten/omgevingen. Hoe gaan anderen met deze problematiek om? Hoe organiseren ze dit? Hoe voorkom je brandjes blussen gedrag en stimuleer je lange termijn oplossingen?

Programma & netwerkparticipatie
WeShareTalent nodigde deelnemers van onder andere Yokogawa, MARS, Alliander, ABB, KPN, NN Group, Rijkswaterstaat, Stedin een middag uit bij ASML. Na een rondleiding door het ASML Experience Centre faciliteerde WeShareTalent een brainstorm in twee groepen.

Resultaten
Een middag vol mooie input uit diverse hoeken. Voor ASML onverwachte maar zeer bruikbare adviezen zoals meer connectie met klanten zoeken en duidelijke afspraken maken. En op hoger niveau in de organisatie uitleggen welke impact zowel organisatorische als financiële keuzes hebben op architectuurvlak. De deelnemers raakten niet uitgepraat met elkaar en gingen met nieuwe inspiratie en een leuke uitbreiding van eigen netwerk naar huis.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een project op maat, of heb je een vraagstuk waarover je met ons eens zou willen sparren? Neem dan contact met ons op.