Over WeShareTalent

Verbinden | Samenwerken | Ontwikkelen

Meedoen met WeShareTalent betekent een razendsnelle groei van jouw kennis en persoonlijke netwerk. Wij bieden inspiratie, kennis en de connectie, oplossing of strategie waar je zelf niet aan had gedacht. Dit doen wij met ons uitgebreide netwerk van organisaties uit alle sectoren. Organisaties die op informele en persoonlijke wijze bijdragen aan kennis- en talentuitwisseling over organisatiegrenzen heen. De mensen binnen deze organisaties durven buiten de lijntjes te kleuren, zijn initiatiefnemers en willen hun kennis delen én talenten verder ontwikkelen.

Hoe? Wij organiseren in samenwerking met ons netwerk per jaar 100 events om professionals bij elkaar te brengen en kennis te delen. Daarnaast helpen wij jou en jouw organisatie met verander-, groei- en ontwikkeluitdagingen door realisatie van projecten waarbij we de connectie maken met ons netwerk.

Events
De events worden georganiseerd rondom zeven thema’s:

1. Change: Reorganisaties zijn uit, continu verbeteren is in. Hoe adopteer je vernieuwende manieren van werken, leiderschap ontwikkelen, uitbreiden of juist verkleinen? Wat is voor jouw organisatie de beste aanpak?
2. Customer: De klant is belangrijker dan ooit, hoe zorg je ervoor dat de klant je grootste fan wordt? We kijken naar de klant met behulp van communicatie, marketing en sales.
3. Digital: Digitale ontwikkelingen stapelen zich in rap tempo op. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Hoe blijf je bij, welke lessen zijn er elders al geleerd en welke ontwikkelingen helpen jou verder?
4. Governance: Het doel is om toezicht van organisaties te verjongen, vernieuwen en veranderen. Leiderschap en ethiek zijn overkoepelende thema’s. Deze community biedt je kennis over en een kijkje in de keuken bij de directie en raad van toezicht.
5. Innovation: Hoe maak je innovatie werkend voor jouw organisatie en zorg je ervoor dat een innovatie écht succesvol wordt?
6. Purpose: Over de hele wereld gonst het buzzword “purpose” rond. Betekenisvol ondernemen met verbinding met de samenleving, dat is waar veel ondernemers nu het hoofd over breken. Zijn er belangrijke lessen te leren van organisaties, ondernemers, maar ook onderzoekers in Nederland ten aanzien van dit actuele thema?
7. Talent: Hoe trek je talent aan en hoe investeer je in duurzame ontwikkeling? Hoe kun je verschillende generaties samen laten werken? Thema’s als duurzame inzetbaarheid en talentontwikkelprogramma’s passeren de revue.


Naast het opdoen van kennis of het ontwikkelen van je vaardigheden, ontmoet je ook andere professionals die een waardevolle toevoeging aan jouw netwerk kunnen zijn. Enkele reacties van deelnemers van WeShareTalent op events:

“De openheid die deelnemende organisaties tonen maakt WST uniek. Door de openheid geven bezoekers ook openheid en delen hun ervaringen rijkelijk.” Dave, Manager Customer & Logistics Services CB.

“Het is verrijkend om informatie met andere organisaties uit te wisselen. Het geeft een bredere blik op wat we zelf aan het doen zijn. Soms eye-openers en soms ook bevestiging dat we goede dingen doen en hebben.” Rixt, Afdelingshoofd Cito.

Inschrijven voor events en kijken wie er nog meer komen kan gemakkelijk via de WeShareTalent app (Android/IOS).

Projecten
Heb je een zakelijke of een persoonlijke uitdaging? Wil je bijvoorbeeld input van vakgenoten of andere organisaties op jouw vraagstuk? Of wil je als organisatie veranderen, groeien, een nieuw vakgebied verkennen of gewoon eens een frisse blik naar je werk laten kijken? Dat kan door te sparren met gelijkgestemden, ervaren vakgenoten of juist met professionals uit een hele andere sector. WeShareTalent helpt je met het vinden van het antwoord op jouw vraag door het maken van waardevolle verbindingen. Bekijk hier een aantal voorbeelden van WeShareTalent-projecten.

Aanmelden / meedoen?
Wil je meer weten over of heb je een vraag aan/voor WeShareTalent? Of wil je onze nieuwsbrief ontvangen of meedoen in de WeShareTalent app? Laat het ons weten. Bekijk de deelnamemogelijkheden, onze privacyverklaring en/of neem contact met ons op.