Ziekteverzuim verminderen binnen je bedrijf.. hoe doe je dat? – door Sportbedrijf Arnhem en Vital-up

  
Het belang van vitaliteit en een gezonde leefstijl zijn door corona groter dan ooit. En steeds meer bedrijven willen of zijn hier mee bezig en staan nu in de actiestand. Hayke van Valburg, productontwikkelaar en Leefstijlcoach bij Sportbedrijf Arnhem en Vital-up laat je zien wat de Gecombineerde leefstijlinterventie en Preventief Medisch Onderzoek bieden.  

In een interactieve sessie krijg je van haar gouden tips die naar voren kwamen uit een groot onderzoek wat ze gedaan heeft naar de preventieve aanpak van ziekteverzuim en inzet op vitaliteit bij bedrijven. Hierin komen algemene aandachtsgebieden voorbij maar zeker ook de nieuwe uitdagingen die corona met zich mee brengt.

Daarnaast gaat ze in op Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Dit is de meest uitgevoerde activiteit bij bedrijven en als bedrijf ben je verplicht om dit aan je werknemers aan te bieden. Maar wat houdt het nou precies in?

En tot slot krijg je informatie over een opkomend en zeer interessant leefstijlprogramma: de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die vergoed wordt vanuit de zorgverzekeraar. Dit is tot dusver bij bedrijven een vrij onderbelicht programma maar biedt vele mogelijkheden en kan zeer kostenbesparend worden ingezet. 

Leerdoelen zijn:

Hoe je als directeur en HR professional:

  • De kansen van kostenbesparing en kwaliteitsborging benut door de inzet van de Gecombineerde Leefstijl Interventie
  • Weet hoe je effectief het Preventief Medisch Onderzoek inzet
  • Kunt inzetten op de belangrijkste do’s en dont’s op het gebied van een preventieve aanpak van ziekteverzuim en vitaliteit.