Workshop: Intercultureel Communiceren – door UAF

  

Hoe vind je je weg in een wereld die nieuw voor je is? Werkculturen en -methodes verschillen per land en dus is het logisch dat een gevluchte professional tijd nodig heeft om zich aan te passen. Het UAF zet zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF verzorgt onder andere trainingen op het gebied van Interculturele Communicatie.

Cultuur wordt wel eens vergeleken met een ui, waarbij de buitenste laag met name de zichtbare onderdelen van cultuur zijn. Wat voor kleding iemand draagt is hier een voorbeeld van. De tweede laag is al een stuk lastiger, dat gaat over de normen en waarden die daarachter zitten. Laag 3 is de diepste laag en gaat meer over de basiswaarden, dus waar komen die normen en waarden dan vandaan? Deze leer je voor je 7e levensjaar. Vaak ontstaat er ruis in de (interculturele) communicatie, doordat mensen de buitenste laag verkeerd interpreteren. Het kan dan juist interessant zijn op zoek te gaan de basiswaarden, die iemand vanuit het gezin heeft meegekregen om zo te onderzoeken wat zijn/ haar blik op de wereld is. En het gezin is natuurlijk ook een voorbeeld van een culturele entiteit. In die zin is elke communicatie intercultureel!

In deze kennissessie delen wij onze ervaringen en ga je zelf ook praktisch aan de slag met basiswaarden en interculturele communicatie op de werkvloer!

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.