Voedsel verbindt! Strijd mee tegen voedselverspilling en eenzaamheid – door BuurtBuik

  

Wist jij dat Nederlanders zo’n 34 kilo voedsel per persoon per jaar verspillen? Dat ruim 1 op de 3 Nederlanders een sterk gevoel van eenzaamheid ervaart? Ruim 1 miljoen Nederlanders in 2019 onder de lage inkomensgrens leefden? En dat het mogelijk is om op alle drie deze vlakken impact te maken?

BuurtBuik is een vrijwilligersorganisatie die strijdt tegen voedselverspilling, tegen eenzaamheid en tegen armoede. Dat doen we door voedsel te redden, menselijk contact te stimuleren en mensen een steuntje in de rug te geven door een gratis gezonde maaltijd aan te bieden.

Tijdens de inspiratiesessie laten we zien hoe een lokaal initiatief als BuurtBuik op een eenvoudige, maar doeltreffende manier impact maakt in de buurt. Daarnaast leer je in de inspiratiesessie creatief koken met restjes en ga je zelf aan de slag met een opdracht. Tenslotte gaan we met elkaar in gesprek over wat jij zelf en het bedrijfsleven hierin kan betekenen. Want: voedsel verbindt!

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.