Value Proposition Development: an integrated approach to create greater value for your customers and your company – door Philips

Hoe ontwikkel ik een propositie die geweldig is voor de klant én voor ons bedrijf? 

Stel, u wilt de product portfolio of de dienstverlening van uw bedrijf vernieuwen gezien de veranderingen of nieuwe kansen in de markt. Bijvoorbeeld door het aanbod te veranderen, de waarde propositie aan te passen. Hoe doe je dat?

Hiervoor is een geïntegreerde aanpak van belang. Vanaf het begin moeten drie perspectieven samenkomen: welke waarde biedt u de klant, hoe ziet die nieuwe oplossing eruit, en waarom is het zakelijk een goed plan. Dus evenveel aandacht voor ‘welk klantprobleem wordt opgelost’, als voor ‘welk slim idee wordt daarvoor ingezet’, als ‘waarom wil de klant zoveel betalen dat we ook een beetje winst maken’.  Zo creëert u grotere waarde voor de klant en het bedrijf, minder uitval in het ontwikkelproces en verkleint u het risico voor nieuwe producten en diensten.

Jeroen de Kempenaer, expert op het gebied van innovation portfolio management, verzorgt de Masterclass. Hij is zijn werkzame leven begonnen als internationaal bierbrouwer bij Heineken. Vanaf 1993 heeft hij van innovatie en business development zijn vak gemaakt. Sinds 7 jaar werkt hij bij Philips Engineering Solutions, een technisch en consultancy dienstverlener voor Philips en derden.

Let op: deze sessie is echt gericht op het bedrijfsleven, voor een not-for-profit is deze sessie dus niet echt geschikt. 
De masterclass bevat een mix van theorie en hands-on uitproberen, waarbij jullie ook in kleine teams zelf een Value Proposition gaan uitwerken.

Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com.