Topsport vs het bedrijfsleven: de transitie van beoordelen naar performance management – door GrowQu & TruQu

     

Performancemanagement: waar het traditionele systeem van beoordelen langzamerhand van het toneel verdwijnt, is er ruimte ontstaan voor een nieuwe wijze waarin medewerkers meer eigenaarschap krijgen over hun ontwikkeling. Deze nieuwe ontwikkelcultuur die steeds vaker voorkomt biedt elke medewerker de mogelijkheid om te groeien, waarbij de organisatie investeert in ontwikkeling en minder in controle. Daarbij was performance management voorheen gericht op een klein deel van de organisatie, terwijl persoonlijke ontwikkeling tegenwoordig voor iedereen is.  

TruQu biedt een technologie aan voor het versnellen van de persoonlijke ontwikkeling van de individu en faciliteert organisaties bij het borgen van performance management.
De technologie is een handig middel voor het stellen van persoonlijke leerdoelen, vragen van feedback en maken van zelfreflecties. Organisaties krijgen inzicht in de talenten van medewerkers en veel andere voordelen die zullen worden toegelicht.

Tijdens deze middag delen Saira Perreijn en Martijn Lodder aan de hand van praktijkvoorbeelden hun ervaring in het verhogen van een open cultuur, waarin feedback en waardering een essentiële rol spelen. 

Voor vragen kun je mailen naar margot@wesharetalent.com