The Real Employee Experience – door PlugHRM

Steeds meer organisaties zien in dat het belangrijk is een excellente employee experience te hebben in hun streven naar meer klanttevredenheid, kwaliteit, productiviteit en het aantrekken en behouden van het beste talent. Bij het creëren van die employee experience staat de employee journey vaak centraal, samen met andere organisatiegerichte interventies.

Wat we lijken te vergeten is dat ervaringen plaatsvinden in een mens en dat een mensgerichte benadering minstens zo belangrijk is als we onze medewerkers in staat willen stellen een gevoel van verbinding te ervaren. In deze sessie staat Tom Plug stil bij een deel van onze hersenen dat een cruciale rol speelt bij het tot stand brengen van die verbinding. Ook deelt hij zijn ideeën over hoe inclusie, autonomie en betekenis de basis vormen voor Employee Connection: de werkelijke verbinding tussen mens, zijn werk en de organisatie die bijdraagt aan een excellente employee experience en daarmee individueel en organisatiesucces.

Tom Plug (The Conference Board, PlugHRM) is bij KPN jarenlang verantwoordelijk geweest voor beleid en innovatie op het gebied van de inzetbaarheid en het welbevinden van medewerkers. De laatste jaren is hij zich steeds meer gaan richten op arbeidsrelaties die de meeste waarde creëren voor mens en organisatie. Daarin staat de werkelijke (‘heartfelt’) verbinding centraal die ontstaat als medewerkers hun beste zelf kunnen zijn, autonoom kunnen handelen en persoonlijk ervaren hoe zij bijdragen aan iets dat groter is dan henzelf. Als Council director bij The Conference Board is hij verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de Employee Engagement & Experience Council, een groep EE- & EX-verantwoordelijken van ongeveer 20 multinationals.

Vragen? Mail deze naar margot@wesharetalent.com