Studiekeuzestress.. hoe kan jij jongeren helpen kiezen? – door Stichting C3

   

Jongeren hebben nauwelijks een beeld van de beroepen die er zijn. Laat staan van wat de mensen doen die de beroepen uitoefenen en aan welke vraagstukken zij werken. Als je dat niet weet, voor welke opleiding moet je dan kiezen? Een uitdaging voor de jeugd, zeker in deze ongewisse tijd met corona, online lessen en nauwelijks sociaal contact. Als professional wil je ze een steuntje in de rug geven en meer vertellen over zaken waaraan ze na hun opleiding een bijdrage kunnen leveren. Bijvoorbeeld actuele vraagstukken rondom de economische crisis, de energietransitie, duurzaamheid of gezondheid. En bij voorkeur zou je met ze willen delen wat de maatschappelijke bijdrage van jouw bedrijf of sector is.

Wil jij weten wat jij kan betekenen als beroepsbeoefenaar voor jongeren die een opleiding moet kiezen? En wat je kunt doen via het onderwijs? En op welke manier dat succesvol kan zijn?
In deze actieve werkgroep krijg je inzicht in wat wel en niet werkt. Hoe je aanknopingspunten vindt om jongeren te bereiken. Hoe je ze inzage kunt geven in wat je doet, je baan, en vooral wie je zelf bent, wat je drijft en wat je kunt bijdragen aan de maatschappij.

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.