Operational Excellence in een Digitale Wereld – door Athora

Operational Excellence in een Digitale Wereld

Van origine richt Operational Excellence (OpEx) in de dienstensector zich op de operationele functie: back- en mid offices die voldoen aan de vraag van de klant. De belangrijkste focus lag op het verminderen van doorloop- en bewerkingstijden, met technieken als Lean Thinking, Six Sigma en Scientific Management. Het doel daarbij was vooral om mensen efficiënter te laten werken.

De afgelopen jaren heeft de dienstensector echter een Digitale Transformatie doorgemaakt, waarbij ‘oude banen’ in hoog tempo verloren zijn gegaan. In een echte Digitale Transformatie wordt de Customer Experience verbeterd met behulp van digitale technieken, terwijl het werk wordt geautomatiseerd. Als gevolg hiervan krimpen de ‘klassieke’ back-offices snel, en zo ook het veld van OpEx!

Maar wat is nou precies die impact van deze Digitale Transformatie op het vakgebied van OpEx? Moeten we ‘vaarwel’ zeggen tegen het werkveld van OpEx? Lean, Six Sigma en Wetenschappelijk Management vergeten? Het korte antwoord is ‘Ja’. En ‘Nee’. Stefan Voskuilen en Koen Boomsma van Athora Netherlands nemen je mee in het langere antwoord op deze relevante vragen.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com