Ontwerpgedreven verandering – door kanso.company

Verandering maakt zo’n verschil in een ding of persoon dat het iets of iemand anders wordt. Je zou dus kunnen verwachten dat veranderingstheoretici en verandermanagement zich concentreren op het waarom, hoe en wat van dat ‘anders’.

De realiteit is dat het in de praktijk niet zo werkt. Verandering wordt vaak begraven in slimme praatjes over transformatie, verbeteringen, implementaties, interventies enzovoort. Het ‘anders’ wordt sterk onderschat. En daar zijn wij bij Kanso.company kritisch over.

Kunnen we het beter doen dan de oude veranderingsmethoden? Kunnen we meer mensgericht zijn? Minder opdringerig? Ja dat kunnen we. Verandering opnieuw uitvinden door design thinking toe te passen is de sleutel.

Tijdens deze bijeenkomst zal Norbert Huijzer ervaringen delen over het gebruik van ontwerp gestuurde verandering. En om het nog leuker te maken: je kunt je eigen case indienen, zodat je er zelf aan kunt gaan werken nadat de meetup is afgelopen. 

Voor wie is dit evenement bedoeld?

Iedereen die benieuwd is hoe verandering anders kan. Degenen die dit hebben meegemaakt, hebben ervaren dat veranderen in de praktijk altijd moeilijker is dan het lijkt.

Vragen? Mail deze naar margot@wesharetalent.com

Norbert Huijzer is een gediplomeerde veranderprofessional. Nadat hij in 2008 afstudeerde in verandermanagement aan de Vu Amsterdam, merkte hij dat het toepassen van klassiek verandermanagement wel tot verbeteringen leidde, maar niet genoeg om tot veranderingen te leiden. Samen met een divers team ging hij op zoek naar veranderingen. Wat werkt en hoe het in de praktijk werkt. Uit deze zoektocht, met veel vallen en opstaan, is de ontwerpgedreven verandering ontstaan.