Maak jij jouw werkvloer taalvriendelijk? – door Stichting Lezen & Schrijven

  

Veiligheid, hygiëne en digitaal mee kunnen doen zijn belangrijke thema’s bij werkgevers. Hiervoor zijn goede basisvaardigheden nodig bij werknemers én klanten. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook beperkte digitale vaardigheden. Hoe ga jij hier als bedrijf mee om?

Om een werkgever bij deze vragen zoveel mogelijk te ontzorgen is Stichting Lezen en Schrijven het project ‘Taalvriendelijkheid op de Werkvloer’ gestart. Hierin ontwikkelden zij een toolkit voor werkgevers en werknemers vol tips, adviezen en materialen. Zo helpen ze bedrijven een taalvriendelijke werkomgeving te creëren waarin een leven lang ontwikkelen centraal staat. In deze sessie vertelt Bo Aarsbergen, adviseur Stichting Lezen en Schrijven, alles over deze toolkit. Vragen die aanbod komen zijn: 

  • Hoe zorg ik dat iedereen op de vloer de veiligheidsinstructies begrijpt?
  • Hoe kan iedereen in het bedrijf digitaal meekomen?
  • Hoe zorg ik dat werknemers zich een leven lang blijven ontwikkelen?
  • Welke partijen bieden interessant cursusaanbod? Welke subsidies zijn er om zelf cursusaanbod te organiseren? 
  • Welke woordenschat heeft een werknemer nodig om veilig te kunnen werken in zijn branche? 
  • In kijkje in de wereld van factsheets, sneltesten, trainingen, VR-module voor managers, beoordelingstool voor offertes en nog veel meer.  
Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.