Hé! Denk jij eens mee: Hoe maak ik bewoners enthousiast voor het verduurzamen van hun wijk? – door Energie-U

  

Wij zijn energiecoöperatie Energie-U. Ervaren, enthousiaste Utrechters die stadsgenoten helpen met energiezuinig wonen en het opwekken van duurzame energie. Dat doen we met 500 leden, een actief team van 25 enthousiaste mensen en 100 energieambassadeurs in de Utrechtse wijken. We stimuleren bewoners, zowel individueel als in buurtgroepen, om aan de slag te gaan met energiebesparing, het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen en zelfs buurtwarmte-initiatieven, op weg naar aardgasvrij wonen. Ook denken we actief mee met de gemeente, woningcorporaties, het warmtebedrijf en de netbeheerder.
En we willen verder en we willen meer. We willen meer bewoners bereiken en de aandacht vasthouden, zodat de goede initiatieven dóór gaan! En daar is allemaal hulp en denkkracht bij nodig. In 2050 moeten namelijk alle in Nederland woningen verduurzaamd zijn en dat betekent dat veel meer bewoners mee moeten doen: jullie, jullie buren, hun buren, etcetera.
 
Maar hoe krijgen we en houden we mensen nou op lange termijn enthousiast? Hoe maken we verduurzaming van je huis sexy?
 
Tijdens deze sessie leer je wat een energiecoöperatie voor jou / jouw wijk zou kunnen doen en ook wat jij voor hen zou kunnen doen. Je krijgt een kijkje in de keuken en denkt mee met actuele uitdagingen. Sluit jij aan bij een coöperatie en hoe zou jij jouw buurt enthousiast maken? 

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.