Eerlijke en duurzame productieketens – door Stichting Solidaridad


Het verhaal van Solidaridad

In vogelvlucht neemt Katie Minderhoud, Knowledge Management & Learning Advisor, je mee in de 50 jaar historie van maatschappelijke organisatie Solidaridad. Wat begon als een solidariteitsbeweging met de onafhankelijkheidsstrijd in Latijns Amerika werd de grondlegger van de Fair Trade beweging in Nederland en groeide door tot een internationale netwerkorganisatie die zich wereldwijd inzet voor duurzame economische ontwikkeling met aandacht voor mens en milieu. Vorig jaar vierde Solidaridad haar 50 jarig bestaan. We blikken graag samen met jullie terug en vooruit.

Wat is duurzaamheid?

Een simpele vraag met een complex antwoord. Wat betekent “duurzaamheid”? Hoe maken we samen een verschil wat van betekenis is? Aan de hand van de Theory of Change en concrete voorbeelden uit programma’s neemt Solidaridad je mee in de wereld van commodity certificering, keten partnerschappen, sector initiatieven en de landschapsbenadering.  

Future Food Systems

Samen nemen we onze kennis en aannames over duurzame voedselproductie en consumptie onder de loep. Denk mee over hoe we de Future Food System vorm kunnen geven: met een gezonde dosis consumenten activisme, bottom-up lokale burgerinitiatieven of top down wet en regelgeving? Deel jouw ideeën en denk met ons mee!

Programma    

15.00  Welkom & Introductie rondje
15.15  Het Verhaal van Solidaridad
15.30  Wat is Duurzaamheid?
– Theory of Change & projectvoorbeelden
– Q&A
16.00 Future Food Systems:                 
– Aannames onder de loep
– Toekomst Scenario’s (break-out groups)
16.45 Pitch on Future Food Systems
– 2 min. max          
17.00 Afsluiting