Eenzaamheid heeft (g)een gezicht! – door Coalitie Erbij Rotterdam

    

Eenzaamheid hoort bij het leven en komt overal voor. Ook binnen bedrijven en organisaties. Dat is op zich niet erg, behalve wanneer mensen er extreem mee te maken hebben.

Hoe kun je zien dat mensen zich (misschien) eenzaam voelen? Hoe leer je dat signaleren? Oftewel, hoe leer je de signalen herkennen? En wat kun je er vervolgens mee doen? Waar kan je terecht met je signalen? En vooral: Hoe knoop je een gesprek aan met iemand waarvan jij vermoedt dat hij/ zij zich wel eens eenzaam voelt.

De training wordt gegeven door Eke Gerritsma, teamleider Coalitie Erbij in Rotterdam, en begint met een monoloog, waarin wij een kijkje krijgen in het hoofd van een medewerker, diens collega en de leidinggevende. Hoe ervaren zij elkaar en zichzelf.

Ingesleten patronen worden blootgelegd en signalen van eenzaamheid worden zichtbaar/bespreekbaar gemaakt, waardoor men leert om met een andere bril naar elkaar te kijken. Na de monoloog volgt een (interactief) dialoog. Hierin ligt de focus op wat je zelf kan doen wanneer je eenzaamheid signaleert bij jou collega’s, leidinggevende of vrienden. Maar ook de persoon die zich eenzaam voelt kan adviseren wat hij/zij zelf kan doen.

Coalitie Erbij Rotterdam, opgericht in 2014, is een netwerkorganisatie met ruim 80 partners. Coalitie Erbij Rotterdam verbindt organisaties en professionals die sociale betrokkenheid onder Rotterdammers vergroten. Het uitgangspunt van de Coalitie Erbij is een inclusieve samenleving: ‘Eenzaamheid hoort bij het leven, waar het problematisch wordt pakken we samen eenzaamheid en sociaal isolement aan.’

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.