Een betere wereld begint bij jezelf…. toch? – door Solidaridad

    

Minder vlees eten en vaker de fiets pakken. Daarmee kom je een heel end als het gaat om het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Maar is het genoeg om de wereld structureel beter te maken? Het antwoord is ‘nee’. Voor structurele verandering is meer nodig. Daarbij speelt niet alleen de consument een rol, maar vooral het bedrijfsleven en de politiek. Want terwijl bezorgde consumenten hun best doen om hun voetafdruk te verkleinen, doen bedrijven nog vaak te weinig. De politiek is aan zet om de transitie naar een structureel betere wereld te versnellen.

Solidaridad komt in actie voor een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Karin Jensma, Hoofd Communicatie & Campagnes bij Solidaridad, neemt je mee in de wereld van duurzaamheid. Wanneer is iets eigenlijk duurzaam en hoe zorgen we er samen voor dat de boer een eerlijke prijs ontvangt? Een simpele vraag met een complex antwoord. Denk mee vanuit jouw rol als consument, burger en werknemer.

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.