DIT EVENT IS VOL – ONLINE: Moral Impact Assessment (MIA) ‘identificeren met je stem’ – door Digicampus

Op vrijdag 3 juli bestaat Digicampus officieel 1 jaar. De hele dag door organiseert Digicampus verschillende online workshops waar je aan kunt deelnemen. 

Moral Impact Assessment (MIA) ‘identificeren met je stem’:

Jaarlijks bellen miljoenen mensen naar de overheid. Op dit moment is het voor de Nederlandse overheid niet mogelijk om iemand te identificeren via de telefoon. Mensen die een vraag hebben over hun persoonlijke situatie kunnen daardoor niet geholpen worden. Samen met Novum, het innovatielab van de SVB, kijken we naar een technologie die hier een oplossing voor kan bieden: VoiceID, ofwel identificeren met jouw unieke stemprofiel.  

Dat iets technisch kán betekent echter nog niet dat het een goed idee is. Daarom willen we met een brede groep in gesprek over de morele en maatschappelijke aspecten van deze technologie zodat we deze mee kunnen nemen in het vervolgtraject. Dat doen we met een beproefde methode: een Moral Impact Assessment. Denk jij met ons mee? Kennis van de methode is niet nodig, een frisse blik wel!

Meld je dan aan en je zult een aparte link van Digicampus ontvangen om mee te doen! Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Nog vragen? Mail deze naar margot@wesharetalent.com