Denktank Hosting & Cloud door House of Digital

House of Digital is een samenwerking op initiatief van de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en een aantal bedrijven.

Het doel is om meer en beter digitaal onderlegde medewerkers op te leiden voor de arbeidsmarkt om het groeipotentieel van bedrijven structureel te ondersteunen door:

  1. Co-creatie met het bedrijfsleven: het beter laten aansluiten van de digitale vakgebieden binnen het MBO op de beroepspraktijk
  2. Stimuleren van doorlopende leerlijnen: het beter laten aansluiten van de digitale vakgebieden op het HBO om meer MBO studenten te laten slagen in deze veel gevraagde digitale studies.

In deze denktank staat het onderwerp Hosting & Cloud centraal. Er wordt gekeken naar wat het MBO al doet om aandacht aan dit onderwerp te geven. De centrale vraag is wat er vanuit het MBO in samenwerking met het bedrijfsleven nog meer gedaan kan worden. Het doel is om de arbeidsrelevantie en doorstroomperspectieven van onze studenten verder te verhogen en een betere aansluiting te vinden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Edwin van de Hee communitymanager  Hosting & Cloud van House of Digital, gaat graag met jou in gesprek over dit onderwerp.

Agenda:
10.00 – Welkom en kennismakingsronde
10.30 – Wat we al doen – Gastspreker
10.45 – Serverless Infrastructure – Max Reckers / Johan Cruijff Arena
11.00 – Pauze
11.10 – Plenair: De ontwikkelingen binnen hosting en cloud en de rol van het ROCvA
11.45 – Pauze
12.00 – Plenair:De verwachtingenvan bedrijven van en voor de MBO student?
12.30 – Lunch
13.00 – Eind

Voor vragen kun je mailen naar mildred@wesharetalent.com