Denktank: Hé! Denk jij eens mee over verandermanagement in het onderwijs? – door Studenten Helpen Scholieren

  

Kunnen we de kwaliteit van onderwijs verhogen door verandermanagement in te zetten op middelbare scholen? Dat is de vraag die wij onszelf hebben gesteld. Studenten Helpen Scholieren heeft als missie om grote problemen die het onderwijs nu kent (lees: te hoge werkdruk van docenten, het lerarentekort en kansenongelijkheid) aan te pakken. SHS is in maart 2020 begonnen als een gratis matchingsplatform voor bijles en studiebegeleiding, voor scholieren, door studenten. Dit initiatief is ontstaan aan het begin van de corona-pandemie toen scholieren niet meer naar school konden. Inmiddels zijn we doorgegroeid van initatief naar start-up met 4 young professionals in dienst.

Scholen moeten een plek worden waar niet alleen leerlingen leren, maar waar ook docenten en directieleden uitgedaagd worden te blijven leren. Maar hoe creëer je zo’n lerende schoolcultuur? Wij zetten studenten in op scholen als docent assistenten om enerzijds docenten te ontlasten en anderzijds te inspireren en uit te dagen. Studenten hebben in potentie een unieke rol in deze cultuurverandering: ze staan dichtbij de belevingswereld van scholieren, hebben een kritische blik en verfrissende ideeën. 

In deze denktank hopen wij van jullie meer te kunnen leren over verandermanagement. Dus heb jij affiniteit met of kennis over verandermanagement dan stellen wij jou graag de volgende vragen:

  • Hoe creëer je draagvlak voor een veranderproces? 
  • Hoe richt je een veranderproces in? 
  • Wat zijn de randvoorwaarden voor succes en hoe kunnen we onze studenten hierin het beste begeleiden?

Deze denktank is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.