Denktank: Generatie Y en de arbeidsmarkt – door de Volksbank

Vanmiddag staat de Ruimte in Groningen centraal. De Ruimte is een financiële huiskamer waar bewoners, studenten, ondernemers en SNS klanten bij elkaar worden gebracht met als doel een mooiere en financieel gezonde stad. Want als bank willen zij ook in de toekomst maatschappelijk betrokken blijven. Bij deze ontmoetingsplek worden workshops georganiseerd rondom geldzaken, het starten van een eigen bedrijf of hoe je je LinkedIn-profiel kunt inzetten bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het opzetten van ecosystemen maakt hier onderdeel van uit. Denk daarbij aan schuldenproblematiek of ondernemen. 

De focus ligt vanmiddag op het stimuleren van lokale ecosystemen rondom de arbeidsmarkt. De werkloosheid onder young professionals is de afgelopen maanden enorm te lucht in geschoten. Denk aan vragen als: “hoe zoek je in deze nieuwe wereld van thuiswerken een nieuwe baan” of “hoe gaat je carrièrepad er de komende jaren uit zien”

Hoe kunnen we hier, binnen het maatschappelijk initiatief de Ruimte, bij helpen? Welke samenwerkingspartijen zijn belangrijk in dit licht, op welke manier denk je dat millennials betrokken willen zijn bij de Ruimte en welke hulp denk je dat millennials willen vinden? 

Denk met ons mee! Voor vragen kan je mailen naar margot@wesharetalent.com