Denktank: “Duurzaamheid bij Smurfit Kappa: van grondstof tot consumentengedrag”


De transformatie naar de circulaire economie biedt grote kansen voor de verpakkingsindustrie.
Het terugdringen van plastic, slimmer gebruik van materiaal en innovatieve oplossingen hebben de toekomst. Smurfit Kappa is toonaangevend op het gebied van papieren en kartonnen verpakkingen en zeer vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. 

In deze denktank zal Claire Schreurs, Energy & Sustainability Manager bij Smurfit Kappa Papier Roermond, ons meenemen in de visie van Smurfit Kappa op circulariteit aan de hand van concrete toepassingen in productie & energievoorziening, supply chain management en verpakkingsontwerp.
 
Hiernaast zal je als professional in deze denktank door Frank Sinnige worden meegenomen in het substitutieproces van plastic verpakkingen door papieren verpakkingen. Tijdens deze workshop zal je ook de kans krijgen te brainstormen over een actueel vraagstuk: hoe beïnvloed je duurzaam consumentengedrag met behulp van verpakkingstechnologie? Dit betekent dat je niet alleen kennis krijgt, maar ook je eigen kennis inbrengt.

Programma:

09:00 Inloop
09:15 Introductie Smurfit Kappa en duurzaamheid door Claire Schreurs
10:15 Koffiepauze
10:30 Case introductie: “hoe beïnvloed je duurzaam consumentengedrag met behulp van verpakkingstechnologie?” door Frank Sinnige.
11:00 Case/workshop
11:45 Afsluiting + lunch
12:30 Einde  

Voor vragen kan je altijd mailen naar margot@wesharetalent.com