Deep Listening: de kracht van diepgaand luisteren in de hybride werksetting – door Business Balance Bootcamp – 2 september 2021

De kunst van het luisteren: de meest essentiële en tegelijkertijd de meest ondermijnde, ontkende en verwaarloosde (projectmanagement) vaardigheid van dit moment!

En dat gaat niet alleen maar over het vermogen echt te horen wat iemand zegt en de essentie te kunnen teruggeven. Nee, dat gaat ook over luisteren op onderliggende lagen (emotie, lichaam), de lagen die alles zeggen over de werkelijke veranderbereidheid. 

Ondermijnd door de rush van het ene naar het andere overleg, van het ene naar het andere agendapunt. Ontkend doordat het snel kunnen ventileren van je mening ogenschijnlijk leidt tot meer succes. Verwaarloosd omdat ‘luisteren’ (LSD) onderdeel was van ieders eerste communicatietraining ooit, dus geleerd en daarmee ‘in de pocket’.

Maar voel je je nog wel eens gefrustreerd door onproductieve discussies waarbij de hardst roepende anderen overstemt? En herken je deze: discussie aangehoord, een goed idee komt op, helaas, de anderen zijn alweer door naar het volgende punt op de agenda, daar gaat je goede idee. Of wil de ander maar niet overtuigd raken van jouw steekhoudende pleidooi voor verandering? In een hybride werkcontext, waarbij online en offline meetings meer en meer samenkomen, speelt dit minstens zo vaak.

Dit soort situaties doen we meestal af als communicatieproblemen; een gebrek aan duidelijkheid bij de spreker. Conflict, chaos en weerstand zijn echter meestal niet het gevolg van gebrekkige uitleg, maar van gebrekkig luisteren. Veel communicatie-experts zeggen dat de belangrijkste persoon in een gesprek de spreker is. Tijdens deze workshop laten we je kennis maken met het tegendeel!

Tijdens deze Business Balance Bootcamp workshop maak je kennis met de impact van de methode ‘Deep Listening’ in een zakelijke, hybride context. Ook ervaar je een aantal werkvormen, waarmee je in je dagelijkse werkpraktijk de kracht van diepgaand luisteren kunt toepassen. En heb je een krachtige tool in handen waarmee je onproductieve discussies transformeert naar vruchtbare dialogen.

Diana en Dimphy hebben ieder meer dan 20 jaar ervaring in het faciliteren en leiden van mensen en teams in het worden van de beste versie van zichzelf. Ze combineren Westerse inzichten in leiderschap en teamontwikkeling met Oosterse wijsheid (o.a. Mindfulness en meditatie). Ze zijn beiden gepassioneerd in diepgaande verandering en het doen herleven van energie in organisaties.  

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com