De NOW in vogelvlucht – door UWV

2020 en 2021…., jaren die niemand van ons zal vergeten. Door de ernstige gevolgen van het corona virus moesten vele bedrijven- van groot naar klein- hun deuren plotsklaps (meerdere keren) sluiten. In hoog tempo werd de NOW regeling uit de grond gestampt en kreeg UWV de opdracht om de NOW regeling in een nog hoger tempo uit te voeren.

Daar waar we normaal maanden voor hebben, moesten getroffen werkgevers in slechts 3 weken tijd de NOW subsidie als voorschot kunnen aanvragen én binnen enkele dagen daarna de subsidie voorschotten ook ontvangen. Dit alles met het oog om de werkgelegenheid maximaal te behouden. Waar het UWV in aanvang dacht dat het zou gaan om een eenmalige subsidie aanvraag, zijn zij nu inmiddels 6 aanvraagperiodes verder, hebben ze 400.000 aanvragen ontvangen en zo’n 2,4 miljard euro aan voorschotten uitbetaald.

Hoe zij dit hebben gedaan, wat en wie daarvoor nodig waren en wat ze hiervan leren voor naar de toekomst toe, daarin willen Randy Eichhorn en Simone Koenecke graag met jullie in gesprek!

Vragen? Deze kan je mailen naar info@wesharetalent.com