De daadkracht van mbo-studenten; help jij ze een handje op weg? – door ROC van Amsterdam

Door corona hebben veel bedrijven hun stageplekken opgeschort. Een grote groep jonge mbo-talenten kunnen daardoor moeilijk een stageplek vinden. Zonde, omdat deze groep ook vaker moeite heeft om aansluiting te vinden in het bedrijfsleven dan HBO en universitaire studenten. Op het MBO College Zuidoost borrelt het van de daadkracht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Kan jij niet een extra talent gebruiken in je organisatie?

In deze interactieve sessie gaat het MBO College Zuidoost je uitleggen hoe jij de studenten een stapje verder zou kunnen helpen: binnen jouw organisatie, via jouw skills of netwerk.

De sessie bestaat uit twee delen:

  • In het eerste gedeelte zullen we aandacht besteden aan de stageplekken. Hoe creëer je een goede stageplek en leeromgeving voor een student? Wat levert het jou op? Wat is belangrijk in de begeleiding en waar begin je eigenlijk?
    Er zal ook mogelijkheid zijn tot vragen stellen en er zijn ervaringsdeskundigen (student + begeleider) aanwezig. 
  • Zou je wel graag een student willen helpen, maar is de stage ruimte binnen jouw organisatie beperkt? In het tweede gedeelte, gaan we in gesprek over alternatieve mogelijkheden: van gastcollege, praktijkopdracht, tot 1 op  1 coaching.

Aan het eind van deze sessie, weet jij óf en hoe jij een student kan ondersteunen in zijn/haar eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.