De Agile Journey van BAM

Niek Hesse en Vincent Snijder van BAM nemen jullie mee in de Agile journey van BAM Infra Nederland. Hierbij staat het kwartaal ritme centraal, waardoor de organisatie in staat is om op een wendbare en gecontroleerde manier de strategie te vertalen naar uitvoering binnen de teams van Digital Information Services.


De Koninklijke BAM Groep nv is een toonaangevende onderneming op het gebied van bouw, infra en facilitair beheer. De Groep telt ongeveer 18.000 medewerkers, met activiteiten in vooral Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Duitsland. Het aandeel BAM is genoteerd aan de beurs Euronext Amsterdam.
 
Aangezien disrupties (onder andere door zaken als klimaatverandering, nieuwe trends in bouwtechnologie en digitalisering) steeds vaker voorkomen, wil BAM het vermogen hebben om van koers te veranderen op basis van de actuele marktontwikkelingen. Deze wendbaarheid is precies wat een agile manier van werken te bieden heeft. Een agile manier van werken stelt BAM in staat om incrementele en gecontroleerde veranderingen door te voeren die zijn afgestemd op de behoeften van de klant. 
 
De agile reis van BAM is in 2018 begonnen bij de afdeling Digital Information Services van BAM Infra NL. Op dit moment is er een kwartaalritme om het portfolio te actualiseren en strategische sturing te geven aan de teams, die waarde leveren in sprints van twee weken. Dit ritme geeft BAM Infra NL de mogelijkheid om adequaat in te spelen op interne en externe ontwikkelingen: her vermogen om van koers te veranderen. Niek en Vincent laten op een interactieve manier zien hoe dit proces in de praktijk werkt en hoe BAM op deze manier wendbaar is en tegelijkertijd in control blijft.

Deze sessie is interessant voor iedereen die de agile manier van denken en werken niet alleen op teamniveau wil toepassen, maar ook naar wendbaarheid zoekt in de besturing van afdelingen, programma’s en organisaties.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.