Communicatieve vaardigheden trainen d.m.v. Virtual Reality – door de NS

      

Communicatieve vaardigheden trainen d.m.v. Virtual Reality
Virtual Reality (VR) kennen we vaak van gamen en wordt ook steeds vaker in organisaties ingezet om mee te leren. In veel gevallen kan je 360-graden video beleven met een VR-headset. Maar deze techniek biedt beperkte interactiemogelijkheden. Er zijn ook (geanimeerde en gesimuleerde) technieken die meer mogelijkheden bieden, zoals het communiceren met een avatar.

De Nederlandse Spoorwegen en the Simulation Crew hebben samen zo’n VR-omgeving gemaakt waarmee je communicatieve vaardigheden (onder stress) kan trainen. De Radboud Universiteit en TNO hebben onderzocht hoe zo’n omgeving wordt ervaren door gebruikers en welke impact stressoren in een VR-omgeving hebben op de beleving. 

Stephanie Cornelisse (NS), Eric Jutten (Simulation Crew), prof. dr. Tibor Bosse (Radboud Universiteit) en Romy Blankendaal (TNO) nemen je mee in het project en de uitkomsten van het onderzoek. 

Het doel van deze meeting is om kennis te delen, te inspireren en om samen na te denken over toepas- en uitrolmogelijkheden van deze techniek. 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2459706/Medewerkers-NS-worden-getraind-met-VR-bril

Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com