Banking through a gender lens: gelijke kansen voor mannen en vrouwen – door ABN AMRO

Gelijke kansen op een baan, op promotie of op hetzelfde salaris. Het lijkt vanzelfsprekend, maar op het gebied van gendergelijkheid kan het bedrijfsleven nog op veel fronten verbeteren. Volgens ABN AMRO begint dit met bewustwording. Achter veel van hoe wij denken en doen gaan vaste patronen en onbewuste vooroordelen schuil. Bij diversiteit en inclusie gaat het niet over lijstjes afvinken. Daar moet je in geloven. Persoonlijke betrokkenheid is dan ook essentieel. Daarnaast vraagt het om verbinding. We moeten elkaar aanmoedigen en inspireren.

Om met elkaar stappen voorwaarts te maken, is een verdere verankering van gendergelijkheid in de gehele organisatie heel belangrijk. Dat zit ‘m in basale dingen als de dialoog opstarten, openheid bevorderen, ervaringen delen, gevoelens uiten, interesse tonen, belemmeringen benoemen, confrontatie opzoeken en communicatie verbeteren. Maar ook in het stellen van de targets, strategie en verankering in de organisatie.

In de kennissessie deelt Nicole Bottger, hoofd Diversiteit en Inclusie bij ABN AMRO, concrete handvatten, tips en best practices waarmee de andere organisaties aan de slag kunnen om de impact van diversiteit en inclusie binnen eigen organisatie te vergroten.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.