Agile transitie: The smell of the place – hoe ruikt het in jouw organisatie? – door WeShareTalent

‘Cultuur’ is moeilijk te definiëren of te meten, maar vaak kan je het wel voelen. 
Ghoshal, een managementgoeroe uit India, maakt met ‘the smell of the place’ een vergelijking tussen organisaties en plaatsen die een bepaald gevoel oproepen. Zo is zijn geboorteplaats Calcutta in de zomer erg warm en vochtig, waardoor hij vaak moe is en en het liefst binnen blijft. Het voorjaar in het Franse Fontainebleau daarentegen geeft hem veel energie. Zo is hij dezelfde persoon die in een andere context heel anders acteert.

Dat verschil ‘ruikt’ hij ook bij organisaties. Sommige organisaties ruiken als het Franse Fontainebleau in het voorjaar. Mensen werken er graag, ze sprankelen en realiseren mooie resultaten. Andere organisaties ruiken als een hete zomer in Calcutta. Mensen werken er voor hun geld, doen niet meer dan noodzakelijk en kijken vooral uit naar het moment om weer naar huis te gaan.
Ghoshal is ervan overtuigd dat organisaties kunnen veranderen. Niet door de mensen te veranderen maar door de context waarin de mensen werken te veranderen. En dat is een rol voor leiderschap!
Vincent Snijder van Inspinity faciliteert deze sessie waarin we de verschillende aspecten verkennen die de ‘smell of the place’ in organisaties bepalen, ervaringen uitwisselen en nagaan hoe we deze als leiders kunnen beïnvloeden.
Dit event is exclusief bedoeld voor professionals die zich bezighouden met transformatie. Door naar elkaars praktijkvoorbeelden te luisteren kunnen we kijken wat transitie voor iedereen betekent. Bij een aanmelding zullen we dan ook contact met je opnemen om na te gaan of je kennis en ervaring passen bij dit event.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com