Aan de slag met armoede en schulden – door Schuldenlab070

  

Bij het Schuldenlab070 zijn we altijd bezig om innovatieve oplossingen te bedenken om meer mensen slimmer en beter te helpen. Zo werken we aan een schuldenzorgvrij Den Haag. 

Met de Health Impact Bond Sociaal Hospitaal van zorgverzekeraar CZ, de Gemeente Den Haag en het Instituut voor Publieke Waarden zijn de afgelopen twee jaar in totaal 157 Haagse huishoudens geholpen met maatwerk. Door uitzonderingen op de (beleids)regel mogelijk te maken en écht maatwerk te bieden voor inwoners die dat nodig hebben, verwachtten gemeente en zorgverzekeraar zowel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van inwoners als aan de betaalbaarheid van de verzorgingsstaat. Dat is gelukt.

In deze sessie laten Schuldenlab070 en het Instituut voor Publieke Waarden zien wat dat betekent. We nemen jullie mee langs de volgende onderwerpen: 

  • Winst en succes van het Sociaal Hospitaal;
  • inzicht in deze bijzondere vorm van publiek-private samenwerking om armoede en schulden tegen te aan;
  • kennismaking met de Doorbraakmethode van het Instituut voor Publieke Waarden.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor dit event.

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.