Masterclass – Van functiehuis naar talentenhuis, een voorbeeld uit de zorg – door ArchePeople

De zorg kampt met een groot tekort aan personeel. Dat vraagt om meer instroom en het voorkomen van uitstroom. De ontwikkeling van medewerkers is één van de pijlers om personeel te behouden. Groei wordt vaak gezien als één rechte lijn omhoog echter kun je ook de ontwikkelingen breder bekijken.

Zo bekijkt ArchePeople het ook vanuit de rollen van medewerkers. Het is hun missie om het potentieel van mensen op de arbeidsmarkt optimaal in beeld te brengen en volledig te benutten. Dit doen we door de natuurlijke talenten van mensen centraal te stellen als oplossing voor de arbeidsmarktvraagstukken waaronder het tekort aan personeel, inclusie en toekomstig benodigde vaardigheden.

Afgelopen jaar heeft Janine Zoer dit concreet gemaakt met een innovatief talentenhuis voor de zorg. In plaats van lange functiebeschrijvingen die niemand echt gebruikt, heeft zij nieuwe, aantrekkelijke functiebeschrijvingen gemaakt op één A4. Hierin staan niet alleen de verantwoordelijkheden en taken centraal, maar ook komen de betekenis, talenten en competenties duidelijker aan bod. Op die manier staat de ‘harde’ efficiëntie in balans met de ‘zachte’ bevlogenheid en passie. Dit kan een positieve impact hebben op de volgende punten

  1.        Werving en selectie
  2.        Waardering en beoordeling
  3.        Leren en ontwikkelen
  4.        Flexibele inzet
  5.        Vitaliteit en werkplezier

In onze workshop deelt Janine met je:

  •        de theorie waarop je de functiebeschrijvingen kan bepalen;
  •        hoe je de resultaten en de betekenis kan verbinden;
  •        de lessons learned tijdens de implementatie;
  •        en hoe je zelf aan de slag kunt met het beschrijven van de talenten in een functiebeschrijving.

Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com.