Lunchlezing: Donella Meadows – Thinking in Systems: A Primer

Dit boek is de master class in de manier van denken over absoluut alles in de wereld. Het is een mooi voorbeeld van een boek dat je niet per se moet willen lezen. Daarvoor is het op veel plekken te traag en te taai, wat belerend, soms wat naïef en ook nog wel eens mechanistisch. De lessen uit Thinking in Systems zijn echter op elk moment van de dag handig.

Wim Bouman slaat de taaie kost over en gaat samen met jou focussen op de juweeltjes uit haar werk.  Thinking in Systems is een manier om voor jezelf en voor anderen zichtbaar te krijgen op welke manieren jij of iemand
anders de wereld versimpeld. We kunnen de manier waarop we leren organiseren in en als systemen, en dat is een soort van garantie dat we minder over het hoofd zien en geen al te belangrijke dingen vergeten.


Dat gaat aan de hand van drie simpele checklists:

• Dancing with systems. Een mooi overzicht van de twaalf aandachtspunten die je helpen onmogelijke problemen beter te begrijpen. Wel eens gezien dat iedereen vanuit zijn of haar eigen beeld van de wereld maar aan het doormodderen is? Donella Meadows maakt inzichtelijk wat je kunt doen om niet als een kip zonder kop te gaan sleutelen aan iets wat je niet hebt begrepen.
• System Traps. Een handzaam lijstje van zeven bijzonder perverse maar helaas veel voorkomende systeem gedragingen. Ooit meegemaakt dat iedereen in je organisatie elkaar op allerlei manieren tegenwerkt? Donella Meadows legt het je aan de hand van de valkuil ‘Fixes that fail’ op een manier uit die je nooit meer vergeet.
• Leverage points. Dit lijstje laat zien waar je in een systeem de grootste kans hebt op een succesvolle interventie, als je iets wil veranderen. Wel eens gezien dat een idee helemaal
verkeerd uitpakt, of helemaal niet werkt? Donella biedt handvatten om dat te voorkomen.

We delen de sessie op in drie delen, waarbij er volop ruimte is om met elkaar ervaringen te delen over wat je in je eigen omgeving ziet en meemaakt.

Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com