KLM: Slimme inzet van Augmented en Virtual Reality in leeroplossingen


Hoe vergroot je het leereffect door AR en VR in te zetten en zorg je dat het verder reikt dan een leuke gadget? 

Edwin Bleumink, innovation manager Learning & Development van KLM is samen met Henny van Kessel, freelance onderwijskundige, gaan experimenteren hoe je met deze middelen de impact op leren kunt vergroten. 

Zo hebben zij onder andere voor KLM Cargo een nieuw leertraject ontwikkeld, waarbij gebruik is gemaakt van de hololens. In deze nieuwe training leren de teams gezamenlijk; ze doen met elkaar kennis op van de werkzaamheden en het proces.

In een simulatieve setting gaan teams aan de slag met real-life werkzaamheden, waarbij de theorie geïntegreerd is in de training. Met als resultaat dat ze beter voorbereid en gemotiveerd de praktijk in gaan. Door directe feedback kunnen teams rechtstreeks leren van fouten en krijgen ze inzicht in het totale proces. 

Ook met de inzet van VR in leren hebben zij ervaring. Zij besloten om hun krachten te bundelen en samen zijn zij Learning Linkers gestart, waarmee zij vernieuwende double blended leerconcepten bieden met slim gebruik van technologie. 

Nieuwsgierig geworden en wil je het zelf ervaren? Schrijf je in en kom naar het event! Voor vragen kan je mailen naar: margot@wesharetalent.com