Is mentale gezondheid de verantwoordelijkheid van werkgevers? – door AlphaBeats


Verzuimkosten door werkstress lopen op tot 3,1 miljard! 
(TNO 2020). De negatieve invloed van een slechte mentale fitheid (stress) op bedrijfsresultaat neemt elk kwartaal toe. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt chronische stress de ‘andere’ gezondheidsepidemie van deze eeuw.

Bij Amerikaanse werkgevers zijn ‘digital’, ‘preventive’ en ‘self-care’ de keywords als het gaat om het tegengaan van de almaar stijgende aan stress gerelateerde kosten voor werkgevers. Op welke manier zijn Nederlandse werkgevers hiermee bezig? Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden om medewerkers te helpen omgaan met mentale gezondheid?

Han Dirkx is oprichter van AlphaBeats, een Eindhovense startup die een nieuwe routine voor mentale gezondheid heeft ontwikkeld. AlphaBeats maakt gebruik van neurofeedback technologie en je eigen favoriete muziek. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon, je eigen koptelefoon, de AlphaBeats app, 10 minuten en je eigen favoriete playlist. 

Tijdens deze interactieve masterclass zullen we het volgende bespreken:
  • Wat zijn de gevolgen van stress voor jouw organisatie?
  • Op welke manieren zijn jullie/werkgevers hiermee bezig?
  • Welke rol kan technologie hierin spelen?
  • Wat doet AlphaBeats?
  • Wat zijn next steps om de gevolgen van stress te verminderen?

Dit event is met name geschikt voor HR-Professionals of anderen die zich binnen hun organisatie richten op Corporate Health.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.