Inzicht in Toezicht


Een introductie in de wereld van toezicht waarbij je theoretische kennis opdoet en je zelf de rol van toezichthouder op je neemt in vier uitdagende cases.

Vind jij ook dat het toezicht op organisaties belangrijk is? En we met de jongere generaties meer zou kunnen betekenen voor organisaties? Dus niet alleen grijze oude mannen, maar ook frisse jonge inzichten? Wij zoeken talenten die hier zelf actief een bijdrage aan willen leveren! We werken met vier generaties samen aan het verbeteren en vernieuwen van toezicht in de “Governance by Meaning” community. 

Masterclass Inzicht in Toezicht

De masterclass “Inzicht in Toezicht” wordt gegeven door Jeroen de Leeuw , Hans Stellingsma en Michel Verspui. Daarnaast zijn twee ervaren toezichthouders als sidekick en in de rollenspellen actief en nemen ongeveer 12 talenten deel. De helft talenten van de generatie Y (tot 10 jaar werkervaring) en de andere helft aspirant toezichthouders die nu “mid career” zijn. 

Op de dag krijg je inzicht in de basis principes van de wereld van inzicht. Van de rol van de toezichthouder, de informatieparadox, het juridische kader tot ethische dilemma’s. Het is een actieve dag waarbij je veel in groepen real live cases gaat doen en daarbij in de huid kruipt van een toezichthouder. 

Het vervolg na deze eerste Masterclass:

Na deze basis Masterclass gaat de wereld van toezicht verder voor je open. De community biedt aanvullend een serie kijkjes in de keuken van Toezicht aan in diverse sectoren. Voor specifieke thema’s worden sessies georganiseerd variërend van “Technologie en innovatie voor Toezichthouders” of “De rol van toezichthouder bij het ontwikkelen naar een duurzame organisatie”.

Een volgende stap is gevraagd worden als “Young Governance Member”, een “Reversed Mentor” worden voor een Toezichthouder of meedoen met een “Alternatieve Raad van Toezicht”. Met voldoende ervaring kun je dit netwerk ook gebruiken om een nieuwe formele rol als toezichthouder te krijgen.