Help! Medewerkers zonder management: Hoe verander je met zelforganiserende teams? door Innovam

Ruim 200 bevlogen en betrokken collega’s werken in zelforganiserende teams iedere dag aan de vraag: Hoe kunnen we bedrijven ondersteunen op hun totale bedrijfsvoering: bedrijfsprocessen, rendementsverbetering- en HR- vraagstukken? 

Innovam gelooft erin dat bedrijven die samen met hen een plan maken ter verbetering van de totale bedrijfsvoering en actief aan de slag gaan met de uitvoering van deze plannen, beter gaan renderen. Daarnaast blijft Innovam ook opleiden, trainen en examineren. 

Hoe Innovam georganiseerd is zegt veel over hun werkwijze. De kracht ligt in zelforganiserende teams. Geen managers, maar teams die zelf bepalen en samen verantwoordelijk zijn voor alle taken en activiteiten. Dit vraagt ondernemerschap, daadkracht en vertrouwen van iedereen.

Sinds twee jaar wordt nu zonder management in teams gewerkt. Een mooi moment om te delen wat de ervaringen hiermee in de praktijk zijn. Wat zijn de uitdagingen die je krijgt als je alle managementlagen weghaalt? Hoe gaan medewerkers hier mee om?

Programma:

13:30 – 14:30 PLENAIR

14:30 – 14:45 break 

14:45 – 16:30 BREAK-OUTS

  • Workshops en Denktanks gefaciliteerd door de sprekers. 

Voor meer informatie, kan je mailen naar margot@wesharetalent.com