Hé! Ik help graag mee aan de strijd tegen Alzheimer – door Alzheimer Socks

  

1 op de 5 mensen krijgt Alzheimer of een andere vorm van dementie. Jij kent wellicht ook iemand met Alzheimer. Alzheimer is één van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Toch wordt er veel te weinig over gesproken en kan Alzheimer nog steeds niet worden genezen. Deze inspirerende en interactieve online sessie gegeven door Chantal van Dijke en Annebet Leeuwis bestaat uit twee delen:

  • Het eerste gedeelte wordt gegeven door Annebet Leeuwis (PhD). Zij zal vertellen over de achtergrond en genetica van Alzheimer. Wanneer is Alzheimer ‘ontdekt’ en hoe kun je het zelf zo vroeg mogelijk ontdekkenDaarnaast zal zij ook vertellen wat onderzoeken al hebben opgeleverd.
  • Het tweede gedeelte wordt gegeven door Chantal van Dijke. Chantal zet zich in voor Team Alzheimereen samenwerking tussen het Alzheimercentrum Amsterdam (Amsterdam UMC) en het bedrijfsleven. Het doel van het team is om kennis en organisatiekracht van toonaangevende Nederlandse organisaties met elkaar te verbinden aan het Alzheimercentrum Amsterdam. Young Professionals zetten zich één jaar in om vanuit hun expertise bij te dragen aan één van de verschillende initiatieven van Team Alzheimer. Hierdoor krijgen zij de gelegenheid om te pionieren, nieuwe initiatieven te starten en verder te brengen. Young professionals kunnen met hun inzet een maatschappelijke bijdrage leveren, zichzelf persoonlijk ontwikkelen, de zichtbaarheid rondom Alzheimer vergroten én zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Alzheimer. Chantal zal vertellen over haar ervaring als vrijwillige young professional en het initiatief Alzheimer socks . De twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waar mensen met Alzheimer dagelijks mee kampen.

Dit event is onderdeel van de Tripido 10-weekse waarin we werknemers en werkgevers inspireren en activeren tot nadenken over hoe zij hun kennis en energie maatschappelijk zouden kunnen inzetten. Kijk voor meer informatie op tripido.nl en bekijk de andere events in de WeShareTalent eventkalender.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.