De snel veranderende wereld van beleggen – door Van Lanschot

Tijdens deze masterclass nemen Investment Specialisten bij van Lanschot Kempen, Mario Woudenberg en Mike Hof, je mee in de fascinerende, snel veranderende wereld van beleggen. De volgende onderwerpen zullen worden besproken:
  • Moderne Portefeuille Theorie en Behavioural Finance
    Volgens de Moderne Portefeuille van Markowitz is er bij beleggen slechts één ‘free lunch te halen. Spreiding! Door spreiding verlaag je het risico zonder dat er verwacht rendement opgegeven hoeft te worden.Uit een studie van Brinson, Hood en Beebower blijkt dat spreiding over verschillende categorieën van beleggingen zelfs de meest bepalende factor is van het uiteindelijke risico en rendement van een beleggingsportefeuille. Volgens deze studie heeft timing daarnaast nauwelijks invloed op risico en rendement.Modellen zijn handig en veelal nog waar ook. Jammer dat deze beleggingsmodellen voor ons, de mens, niet geschikt zijn. Want zijn beleggers en financiële markten eigenlijk wel zo rationeel als modellen ons voorspellen? Is er geen risico dat beleggers zich op het verkeerde been laten zetten?  Doe mee met de ultieme beleggingstest: ben ik mens of ben ik een robot?
  • De toekomst van beleggen
    Wordt na de schaakgrootmeester ook de fondsmanager verslagen door de computer? Mike Hof zal ons laten zien dat dit vandaag al gebeurt. Tijdens deze masterclass maak je kennis met het BlackLitterman optimalisatiemodel en de rol van data algoritmes. Ook wordt het antwoord gegeven op de vraag: welke tech aandelen kan ik nu het beste kopen Amazon, Apple, Facebook, Google of Microsoft? Stap mee in de wereld van beleggen in de toekomst

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com