De mobiliteitsmissie in een mini-symposium – door ProRail


Altijd een kijkje willen nemen in de keuken van ProRail? Dat kan! In het historisch hoofdkantoor in Utrecht ‘De Inktpot’. Op donderdagmiddag 18 november organiseert ProRail een mini-symposium met drie onderwerpen.

1. Hoe komt een dienstregeling tot stand?
2. De marktbenaderingstrategie dat door ProRail is ontwikkeld
3. Op welke wijze wordt het grote onderhoud aan de Schipholspoortunnel aangepakt?

Programma:

De missie van ProRail is om mobiliteit per spoor te faciliteren en de ambitie is om het gebruik van het spoorwegennet te laten groeien. In dit mini-symposium krijg je inzichten op deze missie en ambities van drie verschillende professionals. Alf Smolders – gebiedsmanager Projectportfolio – is de gastheer van deze middag.

 Hoe komen dienstregelingen tot stand?

Door: Roelof Ybema – Gebiedsmanagers Capaciteitsontwikkeling

ProRail verdeelt als onafhankelijke partij de beschikbare ruimte op het spoor. Het is ieder jaar een grote puzzel om de beschikbare ruimte op 7000 kilometer spoor en op ruim 400 stations te verdelen. In 2020 dienden 34 reizigers- en goederenvervoerders bij ons hun wensen in. Hoe komt vervolgens de dienstregeling tot stand? Roelof neemt je mee op een bijzondere reis.

Marktbenaderingsstrategie van ProRail

Door: Tjeerd Biessels – Inkoopstrateeg

ProRail is een groot publiek opdrachtgever. Zij contracteert marktpartijen om het onderhoud te verzorgen en vernieuwingen te realiseren. Jaarlijks spendeert ProRail € 1,7 miljard. Dat doet zij op verantwoorde wijze waarbij ProRail oog heeft voor de welzijn van de markt. De markt is immers klein met enkele aanbieders. Er is sprake van een wederzijdse afhankelijkheid. Daar is rekening mee gehouden in de nieuw vastgestelde marktbenaderingsstrategie.

Project Groot Onderhoud Schipholspoortunnel

Door: Saco de la Parra – Projectmanager

De oudste tunnelbuis van de Schipholspoortunnel stamt van eind 70-er jaren van de vorige eeuw. De komende jaren wordt er groot onderhoud uitgevoerd om de tunnelbuizen weer geschikt te maken voor de komende 40 jaar. Dat is op een unieke wijze aanbesteed, waarbij er focus is op het creëren van wederzijdse vertrouwen. Daarvoor is het zogenaamde 2-fasemodel toegepast. Dat zorgt ook voor overlast voor reizigers. Hoe we daarmee omgaan, vertelt Saco graag meer over.

Aan het einde van de middag is er tevens de mogelijkheid om nog te blijven voor een gezamenlijk drankje. 

Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com