De kracht van divers denken: Dyslexie bij Strategie & Innovatie – door Dyslexic Disruptors


Terwijl dyslexie vaak wordt gezien als zwakte, is de impact ervan op de zakenwereld onmiskenbaar. Van IKEA, via Vigin naar Adyen: dyslexie is een drijvende kracht in de moderne economie. Disruptief denken blijkt in toenemende mate een krachtige manier te zijn voor organisaties, groot en klein, om een enorm groeipotentieel te realiseren. Disruptief denken komt van nature bij ons dyslectici, onze hersenen werken namelijk automatisch al zo! Projecten benaderen zonder onbewuste aannames, vanuit meerdere perspectieven beschouwend en met eindeloze nieuwsgierigheid. Waar anderen obstakels zien, vinden wij manieren om ze te omzeilen. Dyslectische Disruptors zijn personen die unieke perspectieven op de wereld hebben zonder last te hebben van bestaande mentale shortcuts, analogen en geaccepteerde wereldbeelden. Daardoor zien ze vaker commerciële kansen die voor anderen ongezien zijn. Een creatieve kracht om strategie & innovatie te stimuleren maar wel alleen met het juiste begrip en de juiste ondersteuning vanuit je organisatie.

Sprekers
Stephanie Raber: Als oprichtster van de HOI Foundation in 2016 ben ik in een diep avontuur over Dyslexie terechtgekomen. Met Stichting HOI hebben we veel bereikt voor kinderen en we zullen dit werk voortzetten. Maar het is nu ook tijd om de krachten van dyslexie in het bedrijfsleven los te laten. Daarom startten we Dyslectische Disruptors, die innovatieve denkkracht versterken.

Marnix Langstraat: Na ruim 16 jaar als werknemer in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weet ik maar al te goed hoe mijn dyslexie mijn carrière op de werkvloer heeft beïnvloed. Mijn dyslexie gaf me een voorsprong binnen veel strategische en innovatieve onderwerpen en projecten, hoewel het altijd erg moeilijk was om deze voorsprong te combineren met de dagelijkse praktijk binnen een zakelijke omgeving. Vele jaren later ontdekken we nu hoe we deze vaardigheid van het dyslectisch denken voor bedrijven kunnen gebruiken om van te profiteren.
 
Leerdoelen van deze masterclass zijn:

  • Een inleiding tot de kracht en uitdagingen van dyslexie op de werkvloer;
  • De tekenen en indicatoren die kunnen worden waargenomen op de werkplek;
  • Meer inzicht krijgen in hoe het typische en atypische dyslectische denken van elkaar verschillen;
  • Meer inzicht krijgen in hoe de combinatie van typisch en atypisch denken elkaar kan versterken.
Vragen? Mail deze naar info@wesharetalent.com