(Business) coaching vóór en dóór ambtenaren – door het Ministerie van Binnenlandse Zaken & Intercoach

Loop jij als HR professional of L&D adviseur in overheidsland ook tegen één van de volgende vragen aan?

  • In welke situaties biedt je training aan en wanneer biedt coaching een betere oplossing?
  • Op welk moment is het inzetten van een coachtraject om zelf coach te worden een goed idee?

Vanmiddag sparren we met InterCoach en diverse HR professionals over deze vraagstukken. Daarbij kijken we niet alleen naar situaties waarin je een coach inzet, maar bespreken we ook wanneer in de ontwikkeling het worden van coach relevant is.

InterCoach, een initiatief binnen de overheid, is de plek voor inspiratie en reflectie. Bij Intercoach worden niet alleen coachees gekoppeld aan coaches, maar worden ook collega ambtenaren opgeleid tot volleerd coach. Vraagstukken die de revue passeren in de coaching zijn kwesties die te maken hebben met leidinggeven, de omgang met collega’s of met de eigen persoonlijke ontwikkeling. Met wie kunnen zij daar beter over sparren dan met een coach die zelf ook bij de overheid werkt als bijvoorbeeld directeur, programmamanager of senior adviseur? Collega’s van het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen kunnen met werkgerelateerde vragen bij Intercoach terecht.

Deze interactieve sessie is speciaal gericht op HR-professionals in het overheidsdomein. In deze sessie maak je kennis met Jan Piet van Berkel en Alexander van Hedel, oprichters van Intercoach.

Programma:

  1. Introductie Intercoach en theorie achter de relevantie en het verschil van inzet van training en coaching.
  2. HR-professional aan het woord over het succes van coach dan wel coachee trajecten voor medewerkers.
  3. Brainstorm sessie met case van één van de deelnemers.

Vragen? Mail naar info@wesharetalent.com.