Added customer value bij Engie


Hoe maakt Engie toegevoegde waarde voor haar klanten waar? De kanteling naar meer klantgerichtheid bij het kijkje in de keuken bij Engie. 

De wereld om ons heen verandert in een snel tempo, door een toename van maatschappelijk bewustzijn zoals; sociale en economische duurzaamheid. Nieuwe technologieën vooral digitalisering zorgen voor een versnelling in toepassingsmogelijkheden. Traditionele businessmodellen staan onder druk en leiden tot een zoektocht naar een nieuwe positionering in de markt. Een gegeven waar ENGIE, net als andere grote spelers vandaag de dag mee te maken hebben. Vanuit dat perspectief is ENGIE gastheer op 14 februari om samen met jullie in een informele setting de discussie te voeren wat dit betekent vanuit een commercieel oogpunt. Naast een introductie en uitleg over de commerciële verandering binnen ENGIE, zullen we a.h.v. cases de discussie met elkaar voeren. Het thema van de dag is De kanteling naar meer klantgerichtheid’.

Hou jij je binnen jouw organisatie ook bezig met dit onderwerp dan lijkt het ons leuk om deze ervaring met elkaar te delen. Mocht jij zelf over dit onderwerp een case willen aanbrengen, dan houden wij ons zeker aanbevolen.