WST Programma op maat: High Potential Traject bij Stedin

Naast het vaste programma van events, biedt WeShareTalent ook een aantal producten aan die ingezet kunnen worden om jouw organisatievraagstukken te beantwoorden. Denk hierbij aan inhouse events, denktanks en stretch assigments. Vandaag delen we het vraagstuk van Stedin! 

Context & vraag
Binnen het High Potential Traject van Stedin 2017/2018 worden high potentials van alle leeftijden, functies en lagen van de organisatie uitgedaagd op een vraagstuk. Het vraagstuk dit jaar was: ‘hoe wordt Stedin de meest invloedrijke versneller van de energietransitie?’ Zeven teams van high potentials gingen met dit vraagstuk aan de slag, gedurende het jaar konden zij inspiratie en kennis van buitenaf inroepen via WeShareTalent.

Aanpak
De groepen konden op ieder gewenst moment de hulp van het netwerk van WeShareTalent inroepen. Dit kon bijvoorbeeld door middel van producten, zoals een bedrijfsbezoek, denktank en meedoen aan events. WeShareTalent faciliteerde hierbij meedenken over de keuze van het product, het netwerk en de producten zelf. Netwerk participatie in dit programma is geleverd door: Gemeente Den Haag, Defensie, Finext, CB, Hollandse Delta, Innovam, AON, Nationale Nederlanden.

Resultaat & reacties
Acht deelnames aan events, één denktank en vier organisatiebezoeken door de high potentials. Door inspiratie en kennis van buitenaf op te halen verkregen de deelnemers oa. meer kennis over hoe andere organisaties met transities en gelijksoortige problematiek omgaan en hoe andere organisaties Stedin en de energietransitie zien. Ook heeft de inzet van WeShareTalent gezorgd voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Enkele reacties via ons evaluatiesysteem KlantenVertellen:
“Tof, leuk opgezet en een onwijs goede vorm om inspiratie op te doen.”
“Hele goede denktank gehad, waarin WeShareTalent de match heeft gemaakt tussen ons vraagstuk en de juiste mensen in het netwerk.”
“Er werd uitgebreid de tijd voor ons genomen ook voor het stellen van vragen. De free format discussies waren dan ook erg positief.”

Meer voorbeelden van programma’s op maat vind je hier. Meer informatie over het High Potential Traject van Stedin? Kom naar het event